Online rijbewijs verlengen

RDW Rijbewijs Pasfoto - Foto HafoOnline rijbewijsverlening aanvragen 
Sinds 1 oktober 2018 is de proef Digitaal Aanvragen Rijbewijs gestart. Burgers die ingeschreven staan in een gemeente die deelneemt aan de proef kunnen onder bepaalde voorwaarden de verlenging van hun rijbewijs online bij het RDW aanvragen. Een belangrijke rol in dit aanvraagproces is weggelegd voor ons als RDW erkende fotograaf.

Gemeente Hof van Twente – Markelo, Goor, Diepenheim, Delden, Hengevelde en Bentelo 
Tijdens de openingstijden van Fotostudio Markelo, maar ook op afspraak kun je bij ons terecht voor het maken van pasfoto’s voor alle officiële documenten. Sinds begin juni zijn wij door het RDW erkend als fotograaf. Met ingang van 1 augustus neemt ook gemeente Hof van Twente deel aan deze pilot. Inwoners van de Hof van Twente kunnen hierdoor bij ons terecht voor de online aanvraag van de verlenging van hun rijbewijs.

Hoe gaat het in zijn werk?
1. Na het maken van een officiële pasfoto geef je ons toestemming om deze samen met je rijbewijsnummer, handtekening en emailadres door te sturen aan de RDW

2. Je handtekening leggen we vast via een speciaal handtekeningen-pad. Deze komt op je rijbewijs te staan.

3. Nadat we de aanvraag hebben ingediend bij het RDW ontvang je binnen 10 minuten een bevestigingsmail van de RDW. Hierin staat of de foto is goedgekeurd en of je het rijbewijs digitaal kan aanvragen. Na betaling van het rijbewijs aan de RDW ligt je rijbewijs binnen twee werkdagen klaar bij de gemeente.

Wat zijn de kosten?
De kosten voor de online aanvraag om je rijbewijs te verlengen bedraagt 16.50 euro. Dit is inclusief een set pasfoto’s.