Verhalen

BeeldWoord: een brug tussen beeld en tekst

Fotografie Marjan Noteboom is in een nieuw jasje gestoken – BeeldWoord.
Waarom deze verandering? Al een tijdje was ik op zoek naar een naam die de veelzijdigheid van mijn creatieve uitingen beter weerspiegelt. BeeldWoord gaat verder dan alleen fotografie; het is een naam die een brug slaat tussen beeld en tekst, een naam die veel beter aansluit op mijn werk. Hoogste tijd dus om een nieuw boek te openen met BeeldWoord. Lees verder “BeeldWoord: een brug tussen beeld en tekst”

Die eerste indruk…

De kracht van een sterke eerste indruk mag niet worden onderschat, en dit begint vaak met een professioneel zakelijk portret. In het tijdperk van sociale media, zoals LinkedIn, zien we vaak al een foto van iemand voordat we ze in het echt ontmoeten. Onze perceptie wordt dus gevormd voordat we daadwerkelijk contact hebben. Dit benadrukt des te meer het belang van ervoor te zorgen dat je online eerste indruk jouw identiteit en waarden weerspiegelt. Een professioneel zakelijk portret kan het verschil maken! Lees verder “Die eerste indruk…”

Rollen zijn ineens omgedraaid

De rollen zijn omgedraaid. Nu zijn wij het, die het afscheid van een dierbaar persoon moeten gaan regelen. Bij elke keuze denken we na; “past het bij hem en zou jij dit zo gewild hebben?”. Gelukkig is de uitvaartondernemer geen onbekende, maar kende hij jou. Jouw speciale kenmerkende trekjes, hij weet ze exact te benoemen. We lachen om de herinneringen die we samen ophalen. Fijn, het schept meteen een band en vertrouwen. Onze wensen maar belangrijker nog… jouw ideeën over het afscheid neemt hij mee en weet hij te vertalen in dat wat wij voor ogen hadden. Bijzonder! Lees verder “Rollen zijn ineens omgedraaid”

Thuiskomen

Even een paar dagen ontsnappen aan de drukte en zelf mijn tijd in kunnen plannen. Voor mij betekent dat ik op zo’n moment koers zet richting Ameland. Rust, ruimte en de zee! Na het uitpakken van de bagage en het opmaken van mijn bed, fiets ik het liefst direct naar het strand. Het eerste deel door dat mulle zand is het nog geen feestje, maar eenmaal op het nog wat natte gedeelte loop ik al heel snel met mijn hoofd in de wolken. De wind door mijn haren, de zilte zeelucht en het immense strand waar je bijna niemand  tegenkomt, geeft me telkens een heel bijzonder gevoel. Eigenlijk voelt het een beetje als thuiskomen, na een periode van afwezigheid. Lees verder “Thuiskomen”

Zomer einde

Langzaam voel je het eind van de zomer naderen. Je ruikt het in de lucht… De bolchrysanten staan weer te pronken bij de bloemenzaken en vinden gretig aftrek. De regen heeft de laatste zomerbloeiers de genadeklap gegeven. Reden om ze snel te vervangen dus. De vrolijke kleurtjes van de chrysanten halen het terras en de overkapping weer helemaal op zodat het ook in de nazomer fijn blijft om even met een kop koffie te genieten van een momentje voor jezelf. Die laatste zonnestralen koester ik trouwens net zo, als de eerste stralen van het seizoen. Daar tussen in is het me al te snel te warm en zoek ik liever de schaduw op. Lees verder “Zomer einde”