Doen waar je blij van wordt

Als je iets moet doen waar je goed in bent, of waar je enorm veel plezier in hebt, gaat dat net iets gemakkelijker dan dat je er met enige tegenzin aan begint. De een weet dit iets beter te verbergen dan de ander. Ik niet… daar ben ik me ook echt wel van bewust. Bij mij is het vrij snel duidelijk hoe ik er in sta of wat ik er van vind.

Geen poppenkast, strikjes, fluwelen handschoentjes of cadeaupapier maar duidelijkheid. Vraag je naar mijn mening dan geef ik je die, draai ik er niet om heen maar doe ik mijn best om je met respect te blijven behandelen. Dat ik iets niets vind, wil namelijk niet zeggen dat het slecht is of dat het geen goed plan is. Net zo goed als wanneer ik enorm enthousiast ben, het niet wil zeggen dat het het beste idee van de wereld is.

Niemand kan voor uit kijken. Achteraf weet je altijd wat de beste stappen waren die je had kunnen zetten misschien had moeten zetten. Met respect en luisteren naar elkaars mening kun je je eigen afwegingen maken en vervolgstappen zetten. Communiceren en sparren zijn kernwoorden die bij mij in een hoog vaandel staan.