Zomer einde

Langzaam voel je het eind van de zomer naderen. Je ruikt het in de lucht… De bolchrysanten staan weer te pronken bij de bloemenzaken en vinden gretig aftrek. De regen heeft de laatste zomerbloeiers de genadeklap gegeven. Reden om ze snel te vervangen dus. De vrolijke kleurtjes van de chrysanten halen het terras en de overkapping weer helemaal op zodat het ook in de nazomer fijn blijft om even met een kop koffie te genieten van een momentje voor jezelf. Die laatste zonnestralen koester ik trouwens net zo, als de eerste stralen van het seizoen. Daar tussen in is het me al te snel te warm en zoek ik liever de schaduw op.

Het is eind augustus, scholen starten het schooljaar op. De vakantieperiode loopt ten einde. Langzaam begint het leven weer zijn gewone gangetje aan te nemen. Het is gelijkertijd ook de periode dat de wagenbouwers in Markelo de laatste werkzaamheden verrichten aan de optochtwagens. Die periode werd vorig jaar overgeslagen door de maatregelen rondom corona en het Dorpsfeest Markelo werd geannuleerd. Ook dit jaar zit het er niet in. De vrolijk Dorpsfeestkleuren sieren hier en daar de straten op door de vlaggetjes die toch zijn opgehangen maar hét feest met de feesttent blijft ook dit jaar uit.

Vorig jaar besloot de Markelose horeca toch binnen de richtlijnen een beetje Dorpsfeestgevoel over Markelo uit te strooien. Dit jaar lijkt hetzelfde te gebeuren. Het Kaasplein wordt toch omgedoopt tot een beetje Dorpsfeestplein en de horeca laat zien dat ze snel kunnen schakelen en hun gasten in de watten willen leggen. Wie er behoefte aan heeft kan het laatste volle weekend van augustus genieten op een terras van de saamhorigheid die er in dit weekend heerst. Een knap staaltje  werk en vakmanschap laat de horeca hiermee zien. Roeien met de riemen die je hebt, maar toch het bootje zo mooi aankleden dat het een feestje is om er in te mogen varen.

Voor ons als fotografen van Fotostudio Markelo betekent het dat we midden in het feestgedruis, mee kunnen genieten. Ongetwijfeld gaan we weer een mooie sfeerimpressie op beeld vastleggen. Het feestelijke sfeertje komt vast en zeker wel overwaaien… wat zullen we blij zijn wanneer ook die laatste coronamaatregelen door het kabinet worden losgelaten.