Zomergevoel in oktober

Koffie in de hand, de vogeltjes fluiten… op het terras lekker in het zonnetje is het gewoon genieten op deze zondagmorgen. Wel bijzonder want de tuin ziet het er allerminst zomers uit. Geen bloemen die staan te stralen en bijna geen blad meer aan de bomen. Sterker nog de tuin is eigenlijk klaar om ‘Koning Winter’ te ontvangen.

Afgelopen nacht is de tijd stilletjes verzet. De wintertijd; een uurtje langer geslapen, veel meer heb ik er dit keer eigenlijk niet van gemerkt. De techniek staat voor niks. Mobiele telefoons, smartwatch… alles toont vanmorgen de juiste tijd al in de display. De zon staat te stralen en de temperatuur is ver boven nul. Wellicht verandert dat de aankomende maanden nog en kunnen we straks we straks terugkijken op een mooie winterse periode.

Voor nu, werkt de natuur in ieder geval moeiteloos mee om de gasrekening te drukken. Alleen ’s avonds wordt het af en toe wat killer maar met dat dekentje op de bank, kop warme chocolademelk in de hand en samen gezellig bij de tv, creëert ook al een warm gevoel. Nu het licht buiten ook een uurtje eerder uitgaat, wordt dat alleen maar gezelliger.